dilluns, 20 de febrer del 2012

En busca del taxista perfecte


Segons l’EuroTest, Barcelona és la ciutat europea que ofereix un millor servei de taxi


Un home de negocis puja a un taxi, porta una maleta de dues rodes i demana en anglès si podrà pagar amb targeta de crèdit. Aquest és el perfil dels inspectors de l’informe EuroTest, que han avaluat el serveis que ofereixen els taxis de 22 ciutats europees. El mistery shopper (client d’incògnit) no fa l’efecte de conèixer la ciutat ni sembla tenir pressa i, sense que el conductor sospiti res, avalua una ruta típica de la ciutat, prèviament estudiada.


 Segons els aspectes observats, el taxista perfecte és aquell conductor amable i atent que parla anglès, és capaç de recomanar punts turístics, ajuda amb les maletes i, que a més, no es perd mai, per evitar que el preu de la carrera ascendeixi innecessàriament. Tot i que ningú no és perfecte, el taxista que més s’hi acosta és el barceloní. Els habitants de la ciutat comtal gaudeixen de conductors atents, amables i respectuosos amb la normativa, que condueixen vehicles nets per la que és la quarta ciutat europea més barata de recórrer en taxi. Però tenen un handicap: el domini de l’anglès.


 Els inspectors d’incògnit han pujat a 10 taxis diferents de cadascuna de les 22 ciutats testades. El client, vestit com si vingués a la ciutat per un viatge de negocis, recorre 5 rutes típiques per turistes (de l’aeroport a l’hotel, d’aquest al restaurant...) tant de dia, com de nit. Tot això, mentre amb un GPS comprova que el taxista segueix el camí més curt possible i no fa rutes alternatives, aprofitant que porta al seient de darrera un home que no coneix la zona.


 Segons els resultats de l’EuroTest, a Barcelona es va realitzar també la millor carrera. Per contra, la pitjor va ser un recorregut diürn per Roma a un taxi amb una finestra trencada i mocadors escampats per terra conduït per un home no gaire ben vestit ni net. A més a més, el cost total del viatge va ser un 60% més car ja que el taxista va arribar a perdre’s dos cops. I això que tots els camins porten a Roma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada